Presentacióalcalde

Sant Just Desvern, Naturalment Collserola

Sant Just Desvern no es podria entendre sense Collserola. La relació entre el parc natural i el municipi és tan intensa que traspua en el dia a dia del poble, millorant la qualitat de vida de la ciutadania i oferint un entorn privilegiat.

La proximitat del nucli urbà amb Collserola (de fet, la meitat del terme municipal és parc natural) ens permet gaudir de tot el que ofereix: flora, fauna, rutes i un ric patrimoni històric. La Penya del Moro, el poblat iber, el molí fariner, les masies i les fonts són només alguns dels principals punts d’interès.

El poble posa en valor la sinergia amb el parc natural a través de diverses vies d’entrada, que acosten a pocs minuts de casa el gran pulmó verd i una trentena de zones verdes urbanes, que prolonguen la integració Sant Just-Collserola. A més a més, el creixement urbanístic, pausat i equilibrat, permet mantenir intacte el nivell de vida dels veïns i veïnes i potenciar l’efecte positiu de viure envoltats de natura. L’essència del parc no només es veu a la via urbana, sinó que també deixa empremta en l’activitat social, cultural i econòmica del municipi, fent de Sant Just Desvern un municipi dinàmic i competitiu.

El parc natural és una part essencial de la identitat del poble i un actiu que converteix Sant Just Desvern en un indret per viure-hi i gaudir-lo. Tot plegat fa de Collserola i Sant Just Desvern dos elements indivisibles. 

Joan Basagañas i Camps
Alcalde
Sant Just Desvern 

Nom Sant Just Desvern
Comarca Baix Llobregat
Superficie 778 ha
Cotes 75m Pont Reixat
150-175m La Miranda
Altitud 122m
Turó d'En Marlés 416m
Sant Pere Màrtir 399m
Penya del Moro 275m
Latitud 41º 22' 34''
Longitud 2º 5' 29''
Població

17.000

Sòl Urbà 309ha
Industrial 68ha
Verd 26ha
Sòl urbanitzable 26ha
Sòl forestal/agrícola
(Parc Natural)
443ha
Densitat 20h/ha

 

>