Presentacióalcalde

Sant Just Desvern, Naturalment Collserola

Sant Just Desvern no es podria entendre sense Collserola. La relació entre el parc natural i el municipi és tan intensa que traspua en el dia a dia del poble, millorant la qualitat de vida de la ciutadania i oferint un entorn privilegiat.

La proximitat del nucli urbà amb Collserola (de fet, la meitat del terme municipal és parc natural) ens permet gaudir de tot el que ofereix: flora, fauna, rutes i un ric patrimoni històric. La Penya del Moro, el poblat iber, el molí fariner, les masies i les fonts són només alguns dels principals punts d’interès.

El poble posa en valor la sinergia amb el parc natural a través de diverses vies d’entrada, que acosten a pocs minuts de casa el gran pulmó verd i una trentena de zones verdes urbanes, que prolonguen la integració Sant Just-Collserola. A més a més, el creixement urbanístic, pausat i equilibrat, permet mantenir intacte el nivell de vida dels veïns i veïnes i potenciar l’efecte positiu de viure envoltats de natura. L’essència del parc no només es veu a la via urbana, sinó que també deixa empremta en l’activitat social, cultural i econòmica del municipi, fent de Sant Just Desvern un municipi dinàmic i competitiu.

El parc natural és una part essencial de la identitat del poble i un actiu que converteix Sant Just Desvern en un indret per viure-hi i gaudir-lo. Tot plegat fa de Collserola i Sant Just Desvern dos elements indivisibles. 

Joan Basagañas i Camps
Alcalde
Sant Just Desvern 

Nom Sant Just Desvern
Comarca Baix Llobregat
Superficie 778 ha
Cotes 75m Pont Reixat
150-175m La Miranda
Altitud 122m
Turó d'En Marlés 416m
Sant Pere Màrtir 399m
Penya del Moro 275m
Latitud 41º 22' 34''
Longitud 2º 5' 29''
Població

19.990 (1/1/2022)

Sòl Urbà 309ha
Industrial 68ha
Verd 26ha
Sòl urbanitzable 26ha
Sòl forestal/agrícola
(Parc Natural)
443ha
Densitat 20h/ha

 

>