Solidaritat i Cooperació

Ser solidari no entén de moments puntuals, cal practicar-ho sempre. Des de la Regidoria de Solidaritat i Cooperació treballem per la defensa dels drets humans, la pobresa i l’ajuda als altres i la cooperació amb el desenvolupament.

La cooperació és el gest de sumar esforços per aconseguir un resultat millor del que aconseguiríem sols. La cooperació demana superar l’individualisme i pensar en la suma. Això vol dir, fer alguna renúncia en benefici de la majoria. Per cooperar també es bàsic construir una via de comunicació, és a dir, saber escoltar. També cal sumar-hi, compromís, responsabilitat i il·lusió vers un projecte comú.

En aquesta línia, a Sant Just hi ha 5 entitats que formen part del Consell Municipal de Solidaritat i que treballen en projectes de defensa i sensibilització dels drets humans, en la construcció de cases d’acollida o per a famílies amb pocs recursos econòmics, en programes d’emergència i d’ajuda humanitària (terratrèmols, inundacions...), la defensa dels drets dels infants i en campanyes puntuals (recollida de llibres, roba, etc).

Així mateix, l’Ajuntament conjuntament amb l’ONG Sant Just Solidari, gestiona l’agermanament amb el municipi nicaragüenc de Camoapa des de l’any 1991.