Comunicació

L’Ajuntament de Sant Just Desvern continua treballant per millorar els canals de comunicació directa amb la ciutadania, posant especial interès en els canals digitals. A banda de les actualitzacions del web municipal, de les aplicacions per a dispositius mòbils i de l’increment de l’activitat a les xarxes socials, des de principi d’any, Sant Just Desvern compta amb una nova versió d’ El Butlletí.

Podeu conèixer, una mica més a fons, quins són els diferents canals de comunicació de l’Ajuntament de Sant Just Desvern, clicant damunt de cadascun. També podeu consultar les dades generals, corresponents a 2015, dels canals digitals municipals en aquesta taula adjunta.. 

EL NOU BUTLLETÍ I L’AGENDA D’ACTIVITATS

Amb aquest número, el primer de 2016, l’Ajuntament canvia la imatge del Butlletí Municipal que s’envia mensualment a totes les llars i comerços del municipi. Amb aquest nou disseny, s’incorporen 4 pàgines més (24 en total) a les que hi havia fins ara per poder fer un tractament de la informació més modern i atractiu, i donar prioritat a la infografia, als destacats i a les fotografies. El nou butlletí canvia després de 14 anys de mantenir el mateix disseny i incorpora un nou paper, també 100% reciclat i més blanc que l’anterior per fer-lo més atractiu.
Aquest canvi de paper incrementa en 1.000 € anuals la despesa en la impressió.
El nou butlletí aposta per un nou format d’agenda, amb l’objectiu de millorar la visibilitat de les activitats que organitzen les entitats, equipaments i el mateix Ajuntament. Totes les activitats, ordenades cronològicament, es podran continuar consultant a l’agenda web.El disseny, la impressió i el repartiment d’un exemplar d’El Butlletí té un cost per habitant de 0,36 €

SANTJUST.CAT
L’actualització del web municipal permet oferir els continguts adaptats als diferents dispositius mòbils. L’accés al web municipal, a través de la pàgina principal, va comptabilitzar 111.000 visites durant el 2015. Els continguts més consultats són l’agenda, les festes oficials, la corporació municipal, els telèfons d’interès, educació, equipaments i transport.
RÀDIO DESVERN

Un centenar de persones col·laboradores fan possible 12 hores diàries de programació pròpia.
L’emissora compta, actualment, amb una nova web i una aplicació mòbil renovada que permeten oferir tots els continguts radiofònics emesos pel 98.1 FM, també, a través d’Internet: notícies, entrevistes, programes a la carta, emissió en directe...


LA SEU.CAT I EL PORTAL DE TRANSPARÈNCIA

A banda del web municipal santjust.cat, l’Ajuntament de Sant Just ofereix l’accés oficial a la informació pública a través de la seu.cat i del nou Portal de la Transparència.
En aquesta web les consultes que reben més visites són les d’oferta pública d’ocupació, l’accés a formularis oficials i les ordenances municipals. Al desembre es va posar en marxa el nou Portal de la Transparència que, actualment, ofereix més del 70% dels ítems de transparència d’acord amb la llei catalana i estatal sobre aquesta matèria, així com l’InfoParticipa de la UAB i l’Índex de Transparència Internacional (ITA).

APLICACIONS MÒBILS: SANTJUSTCAT / SEGURETAT CIUTADANA / AJUNTAMENT

Després d’un any i mig de funcionament, l’app Santjustcat, destinada a oferir informació de les activitats d’agenda del municipi a través dels dispositius mòbils, a banda d’altres continguts, compta amb 880 descàrregues. A banda de comunicar, via push, la informació de les activitats programades a l’agenda, discriminades segons les preferències de les persones usuàries, també es poden visualitzar altres continguts d’informació d’actualitat que difon l’Ajuntament a través d’altres serveis o canals com el de notes informatives, xarxes socials, agenda web, canal Youtube, Flickr... i fins i tot escoltar, en directe, Ràdio Desvern.
L’app Seguretat Ciutadana, gestionada per la Policia Local, té 80 persones registrades. Dóna serveis de seguretat a la ciutadania, al comerç local i especialment a determinats col·lectius de risc, com el cas de dones amb risc de patir violència de gènere. En aquest sentit, dues alertes d’aquest tipus han sigut útils per a les dones afectades i fins i tot una d’elles ha servit a la Policia Local per dur a terme la detenció d’un pressumpte agressor.
L’app de l’Ajuntament ofereix la possibilitat de sol·licitar cita prèvia per a determinats serveis municipals i consultar un apartat de l’Arxiu Històric Municipal. Està previst anar ampliant més continguts adreçats a la ciutadania.
PLENS EN LÍNIA

Aquest canal permet, des de 2013, escoltar les sessions de Ple (separades pels punts de l’ordre del dia) que tenen lloc a la Casa de la Vila, amb l’objectiu d’apropar l’acció del Govern a la ciutadana. Compta amb 250 escoltes per sessió i s’hi pot accedir des del web santjust.cat. Les sessions plenàries amb més consultes durant el 2015 han estat, coincidint amb la finalització de mandat, les del mes de juny, amb 1628 escoltes, i la del mes de maig, amb 1070 escoltes.
NOTES INFORMATIVES (RSS)

L’Ajuntament també disposa del servei de notes informatives, notícies del consistori que es consideren d’interès ciutadà, que s’envien individualment a les persones que ho han sol·licitat en el mateix moment que es pengen a internet per ser vistes o consultades des del web o l’app Santjustcat.


  Facebook Twitter Instagram Youtube App
Ajuntament de Sant Just Desvern  
Policia Local        
Ràdio Desvern
Casal de Joves    
La Bonaigua          
El Mil·lenari          
Servei de Català          
Biblioteca          
Can Ginestar      
CC. Joan Maragall