Solidaritat amb la població refugiada

 Arran de la guerra civil a Síria i d’altres conflictes armats que s'estan produint en països de la Mediterrània, s'ha provocat una crisi humanitària que porta milers de persones a fugir dels seus països d'origen i desplaçar-se cap a Europa.

Segons dades de l'ACNUR, més de 800.000 persones han travessat la Mediterrània durant el 2015, la majoria com a refugiades, fugint de la violència i la persecució. D’aquestes, almenys la meitat provenen de Síria. A més, es compta que més de 3.500 persones han desaparegut o mort en els primers vuit mesos de l'any 2015 i es preveu que el nombre d'arribades a Europafins a finals d'any continuï augmentant. 

Davant la preocupació per aquesta crisi humanitària, l'Ajuntament de Sant Just Desvern ha aprovat una moció per donar suport a l’acollida de la població refugiada i ha començat a planificar un seguit d'accions per dur a terme com a ciutat d'acollida. Així mateix, l'Ajuntament ja ha fet una aportació de 1.500€ del romanent d'emergències del pressupost de Solidaritat i Cooperació i mitjançant el Fons Català de Cooperació.

Paral·lelament, es faran activitats de sensibilització a la ciutadania per donar a conèixer les accions d'ajuda a la població i alhora promoure la col·laboració.

Les accions de solidaritat previstes segueixen els criteris establerts pel Fons Català deCooperació al Desenvolupament, organització formada per ajuntaments catalans i altres organitzacions municipalistes.

  Casa nostra, casa vostra - Anunci de campanya  Signa el manifest

 

  Campanya “#ProtegirLaHumanitat, acabar amb la indiferència”
  Catalunya Caixa ES22 2013 0695 1802 0104 6966

 

Les persones que hi vulguin col·laborar d'una manera o una altra es poden posar en contacte amb l'Ajuntament a través d'aquest Formulari