Solidaritat amb la població refugiada

La continuïtat de la guerra en països com Síria, l’Iraq o Afganistan està provocant que centenars de milers de persones fugin, arriscant la vida en la seva travessia cap a Europa.

Altres persones de països com Nigèria, Eritrea o Sudan, escapen de la pobresa, la violència i les persecucions a la que es veuen sotmesos per raó de sexe, ideologia o religió.

La decisió dels països de la UE de blindar les fronteres i no oferir vies legals per a sol·licitar asil ha provocat que la majoria de persones refugiades/migrades arrisqui la seva vida en el Mediterrani, sortejant tanques de filferro i allargant el seu recorregut a causa dels tancaments de frontera. El total de morts al Mediterrani durant el 2016 ascendeix a més de 5.000 persones, molt per sobre dels 3.771 registrats el 2015 i dels 3.279 del 2014.

Segons dades de l’ONU, un milió de persones van travessar la Mediterrània durant el 2015, i en el 2016 un total de 343.589 persones han arribat per mar a Europa, de les quals 170.679 ho van fer a Grècia i 167.276 més per Itàlia. Les arribades a les illes gregues s’han reduït a mínims des de l’acord tancat al març de 2016 entre la UE i Turquia, mentre que les arribades a Itàlia han augmentat.

Davant la preocupació per aquesta crisi humanitària, l'Ajuntament de Sant Just Desvern va aprovar una moció per donar suport a l’acollida de la població refugiada i ha estat treballant i planificant un seguit d'accions per dur a terme com a ciutat d'acollida.

Paral·lelament, s’estan realitzant activitats de sensibilització a la ciutadania per donar a conèixer les accions d'ajuda a la població i alhora promoure la col·laboració.

Les accions de solidaritat previstes segueixen els criteris establerts pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, organització formada per ajuntaments catalans i altres organitzacions municipalistes.

  Casa nostra, casa vostra - Anunci de campanya  Signa el manifest

Les persones que hi vulguin col·laborar d'una manera o una altra es poden posar en contacte amb l'Ajuntament a través d'aquest Formulari